Rauwe Voeding in Nederland

Rauwe voeding is in opkomst! Het is de snelst groeiende dieet trend. Amerikaanse onafhankelijke marketingsburo's verwachten dat rauw eten over een jaar of vijftien even gewoon zal zijn als vegetarisch eten.

Rawfood Nederland en Belgie

En inderdaad, terwijl in Nederland en Belgie de mensen zich nog druk maken over de eerste rawfood moeder die met haar kind op tv verscheen bij de wereld draait door, is rawfood in Amerika al heel gewoon. Er zijn in 10 jaar tijd ruim 60 rauwe restaurants onstaan. (Een daarvan zelfs New Yorks top 100 beste restaurants).

Alle natuur winkels hebben er een hoek met rauwe producten (koeken, juices, smoothies, cruesli, noten, rauwe bars, broden en crackers). En een hele reeks celebrities is inmiddels aanhanger. Hieronder Demi Moore, Natalie Portman, Uma Thurman, Sting, Beyonce en David Bowie. Het hoofdkantoor van Google in Amerika, heeft zelfs een rawfood afdeling in haar kantine ingericht.

Wat is het rauwe dieet?

Al het voedsel dat niet verhit is boven 45 graden Celcius. Dit zijn groente, fruit en noten, maar het kan ook vis (sushi), kaas (crut) of vlees (filet American) inhouden. Het voedsel is biologisch en niet bestraald.

Volgens de "ouderwetse" artsen en dietisten heeft rauwe voeding geen voordelen. Ons lichaam heeft geen enzymen van voeding nodig omdat het zijn eigen enzymen produceert. Hiermee verteren wij ons voedsel. Zij geloven zelfs dat koken van voedsel de voedingswaarde verhoogt, omdat koken de celwand van ongekookt voedsel breekt. Voorbeelden zijn lycopeen uit tomaten en beta-caroteen uit wortelen.

De rauwe voedings experts

Gurus, zoals bijvoorbeeld Gabriel Cousens, Brian Clement, Ann Wiggmore, Robert Young en Victoria Boutaneko met gezamelijk meer dan honderden jaren ervaring bewezen het tegendeel. Zij zijn van mening dat hoewel je lichaam zijn eigen enzymen kan aanmaken, dit veel energie kost. Als je voedsel eet zonder enzymen belast dat je alvleesklier en andere organen. Daarnaast zijn het de enzymen die tumors en kankercellen "opeten". En daar wil je niet op bezuinigen...

Meer en meer studies

Steeds meer onderzoek maakt duidelijk dat het grootste deel van het verhitte voedsel kankerverwekkende stoffen bevat, Daarnaast zijn deze experts het erover eens dat wortelen en tomaten niet gekookt hoeven te worden om lycopeen en beta-caroteen door je lichaam te laten opnemen. Als je ze in een sapcentrifuge of mixer stopt, neemt je bloed deze voedingswaarde binnen 20 minuten op.

Sapvasten

Het wordt steeds duidelijker dat een van de belangrijkste redenen dat sapvasten werkt is dat het rauw leven voedsel is. De meeste mensen merken aanzienlijke verbetering in energie en gezondheid als zij meer rauw voedsel eten. Als je veel verse sappen drinkt van groente en fruit is het redelijk makkelijk om 50% van je dieet rauw te eten.

Gebalanceerd eten

Uiteraard moet je ervoor zorgen dat je dieet gebalanceerd is. Je moet zorgen dat je voldoende groenblad eet, geweekte noten, superfoods zoals spirulina, en fruit. Een gebalanceerd raw food dieet plan is de sleutel tot een goed resultaat. En natuurlijk moet je je gezonde verstand gebruiken. Een rauw dieet dat alleen uit suikers en vetten bestaat, met weinig voedingswaarden kan niet gezond zijn op de lange termijn.

Deze website geeft veel informatie over wat je kunt eten, hoe je het kunt bereiden en lekkere recepten. Er zijn ook veel videos van interviews die thebestofrawfood met raw food leiders uit de wereld heeft gedaan. Het meeste is nu nog in het Engels, maar er zullen steeds meer Nederlandse pagina's bijkomen.

"Hip to be healthy, cool to be conscious"
The Cocolate Club


This page in English


Related Articles

 • Recept Rawfood Cafe Nederland
 • Rawfood Event in Nederland
 • What is the Codex Alimentarius
 • Reactie op uitzending TROS Radar - Codex Alimentrius
 • 3 Strawberry banana smoothies;
 • Green Smoothies - Top 5;
 • Delicious Thai Coleslaw ;
 • Raw French Fries;
 • Tomato Olive Salad;
 • My Top 8 Favorite Raw Food Recipes


  Get health secrets, recipes, blog and video updates by e-mail
  First Name
  E-mail Address

  Don't worry -- your e-mail address is totally secure.
  I promise to use it only to send you The Best of Raw Food E-zine.
  Thank You!  This content on your website or in your e-zine? You can, as long as you include this: “Esme Stevens is the CEO of Raw Food Europe and has a great website for starters of a raw food diet: thebestofrawfood.com."


  Return from Rauwe Voeding to the Recipe Index

  blog stats