Reactie op Tros Radar - Codex Alimentarius

Wat de TROS niet vertelde

Ik ben blij dat de Tros aandacht besteedde aan de Codex. Wat mij echter op valt is dat niet het hele verhaal wordt verteld. Er wordt zelfs een groot deel achterwege gelaten. Dit is een: "Geen paniek, er is niets aan de hand verhaal. Mensen die zich zorgen maken zijn paranoia. Labiele mensen die overal intrappen." Het tegendeel is echter waar. Het zijn de verhalen van bijzonder intelligente en geleerde mensen die het meest verontrust lijken.

Dit is wat ik mis in het verhaal van de TROS:

 1. TROS zegt dat er 1 filmpje is op internet dat paniek zaait. Echter niet alleen 1 filmpje op internet. Er is veel meer. Als je op YouTube kijkt zul je dat al snel zelf kunnen ontdekken. Bijvoorbeeld het verhaal van Brian Clement op YouTube. Een samenvatting van de Codex. Brian is hoofd van Hippocrates Health Institute in Florida, een geleerd, betrouwbaar en serieus man. Iemand met ruim 30 jaar ervaring in voeding. Niet het type dat op sensatie belust is of dat het leuk vindt onrust te zaaien. Hij had de Tros graag te woord gestaan. Kijk zelf: codex videos.

 2. Ik mis het verhaal van Ron Paul, de die zich verkiesbaar stelde voor de presidentsverkiezingen (republicans). Zijn grootste verkiezings item was het tegenhouden van de Codex. Lijkt mij ook een betrouwbare en geloofwaardige bron. Had de Tros ook kunnen interviewen.(vrij ingewikkeld verhaal, maar de boodschap is duidelijk.)

 3. Codex en het aan banden leggen van supplementen is niet slechts een Nederlands of Europees probleem, maar een wereldwijd probleem. Neem bijvoorbeeld de acties in Canada . De wetsvoorstellen daar klinken alles behalve geruststellend... Mensen zijn daar al de straat op om te protesteren voor hun recht op alternatieve geneeswijzen en gezond voedse. En in de US is ook al van alles gaande.

 4. De geschiedenis van de Codex van voor 1962 mist volledig. Waar is de nazi geschiedenis? En de oprichter van IG Farben die tijdens door oorlog schat rijk werd met produceren van gassen voor de gaskamers? Bij een volledig verhaal over de Codex hoort dit ook: Geschiedenis voedsel Codex

 5. De petitie voor een Europees referendum over invoering van de wet die supplementen tegenhoudt. Als het helemaal geen issue en natuurlijke geneeswijzen gewoon doorkunnen gaan, waarom wordt kan hier dan niet meer aandacht aan worden besteed. NL kan eindeloos ouwehoeren over van alles en nog wat, maar over de Codex en nieuwe wetten over voedingssupplementen is het merkwaardig stil. Ik krijg de indruk dat het Europese wetsvoorstel geruisloos ingevoerd te moeten worden, met zo min mogelijk belangstelling. EU referendum ; NL Petitie

 6. Dan is er nog gewone allertheid en gezond verstand. De verhalen van klokkenluiders als Kevin Trudeau en vele anderen. De succesvolle uitvoerders of ontdekkers van alternatieve geneeswijzen zoals:

  Allen extreem succesvol, uit verschillende delen van de wereld maar allemaal hetzelfde verhaal. Zodra ze goed resultaat worden en bekend met behandelen van patienten op een natuurlijke wijze. Als met hun methoden weinig te verdienen valt, en inkomsten van "normale" artsen en bigpharma bedrijgt wordt, worden ze uit hun ambt gezet, aangeklaagd, zwartgemaakt etc. Moderne heksenjacht? Lees het Canadese verhaal, dit wordt alleen nog maar erger. Waarom wordt het deze mensen vrijwel onmogelijk gemaakt hun werk te doen? Waarom worden steeds meer (chineze) kruiden uit de handel genomen. Ik heb vertrouwen in de Chinezen met hun eeuwen oude kennis van preventieve genezing.

  Het grijp-grage roofdier

  Wat doet ons denken dat in deze eeuw de oplossing voor alle problemen in de wereld wordt gevonden. terwijl men vroeger aanklooide met "primitieve" oplossingen als aderlating. Zijn wij slimmer dan de Romeinen, Egyptenaren, Chinezen? Waarom zouden mensen nu zoveel beter zijn. En niemand in de westerse "beschaafde" wereld meer instaat tot daden vergelijkbaar met die van de Nazis?

  Samenvatting Codex

  Doe je eigen research, kijk verder dan commerciele sites als MDWeb. En bepaal dan zelf.

  We slapen

  We kijken TV en eten kant-en-klaar maaltijden. Zolang wij vermaakt worden en lekker, goedkoop en gemakkelijk kunnen eten, zijn wij tevreden. Het is zo oud als het concept van de Caesar: geef het volk brood en spelen. En je hebt geen kind aan ze.

  Tijd om wakker te worden.

  Deze website hebben een aardige verzamelingen en info Codex, kijk en bepaald dan zelf wat je vindt van het verhaal.


  Meer websites over de Codex Alimentarius:

  Jan Kraak

  Wij worden wakker

  Willen wij weten

  Health Freedom

  Dr Rath Foundation

  EU Referendum over Food Codex

  Canadian Site


  Related Articles

  Recept Rawfood Cafe Nederland
  Rawfood Event in Nederland
  What is the Codex Alimentarius
  3 Strawberry banana smoothies
  Green Smoothies - Top 5
  Delicious Thai Coleslaw
  Raw French Fries
  Tomato Olive Salad
  My Top 8 Favorite Raw Food Recipes


  Get health secrets, recipes, blog and video updates by e-mail
  First Name
  E-mail Address

  Don't worry -- your e-mail address is totally secure.
  I promise to use it only to send you The Best of Raw Food E-zine.
  Thank You!  This content on your website or in your e-zine? You can, as long as you include this: “Esme Stevens is the CEO of Raw Food Europe and has a great website for starters of a raw food diet: thebestofrawfood.com."


  Return from Tros Radar - Codex Alimentarius to the Recipe Index

  blog stats